Telefon : +381 23 773 600

Ponovo počinje sa radom „Školica za trudnice“

mar 6, 2019

0

Ponovo počinje sa radom „Školica za trudnice“

Prva trudnoća svakoj ženi donosi mnogobrojna pitanja i nedoumice, te uz manjak samopouzdanja, kod žena preovlađuje strah od nepoznatog. U okviru projekta opštine Novi Bečej za čiju su realizaciju odobrena sredstva od strane Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, prošle godine počela je sa radom „Školica za trudnice“, dok su ove godine opredeljena sredstva za finansiranje mere populacione politike „Put ka zdravom materinstvu“ koja podrazumeva njen nastavak.
Cilj „Školice za trudnice“ jeste priprema trudnica i njihovih porodica za dolazak beba na svet, odnosno da se na njih deluje edukativno, kao i da se izvrši psiho-fizička priprema trudnica i njihovih porodica.
Psiho-fizička priprema u „Školici za trudnice“ počinje u 28. nedelji trudnoće, a podrazumeva 8 časova mesečno, odnosno 2 nedeljno, u trajanju od 1 sata i 30 minuta, sa ciljem da se buduće mame pripreme za porođaj, odnosno za ulazak u svet roditeljstva. Prvi čas koji podrazumeva upis, upoznavanje i predstavljanje rada Školice održaće se u nedelju, 10. marta, sa početkom u 10 časova, na drugom spratu Domu zdravlja Novi Bečej, na adresi Trg Oslobođenja broj 2.
„Školica za trudnice“ preporučuje se svim trudnicama, a naročito prvorotkinjama, u 28. nedelji trudnoće, uz saglasnost ginekologa.